Rapport från Båstadsträffen, vinter 2010

Då har vi åter samlats till en helmysig weekend i Båstad och pensionat Enehall.

Vi var ca 20 personer. Förutom transor och några fruar så var Sabina, sminkartisten och Åsa och Bengt från gamla Hotell Rivierar med som förgyllde tillvaron.

Det var som vanligt hög stämning och gallanta damer i sina fina festkläder. Vi började på Torsdagskvällen med en mindre skara och det kändes mysigt att träffa gamla bekanta. Den inglasade verandan är den givna samlingspunkten när man vill prata med någon om allt mellan himmel och jord.

Ute tornar snödrivorna upp sig i en bitande snöstorm, man skulle tro att man var i Sälen och inte Båstad. Båstadgruppen hade som vanligt fixat ett späckat program som passade det flesta. Vädret ställde till det men vi fick alla ut underbara upplevelser av träffen. På Fredagen åkte vi till Halmstad för att förgylla tillvaron för Halmstadsborna och det blev lunch på Olssons skafferi och besök i klädbutiker . Även Myrorna fick besök av det glada damsällskapet. Det snöade oavbrutet, men tappra kvinnor genomlevde dessa fasor och som tur var hade vi lämnat pumpsen hemma för mer väderriktiga skor och stövlar. Fredagskvällen var det galamiddag och vi samspråkade långt fram på småtimmarna.

Lördagen: Sabina höll en sminkkurs för alla och det var uppskattat. På eftermiddagen så var det tänkt att vi skulle skrinna på den fina konståkningbanan iförda fina skridskoprinscessdräkter vi tennisbanorna men det blev inställt pga för mycket snö på banan. Kan ni tänka er ”För mycket snö i Båstad” Sveriges Riviera är inte sig likt. Massor med snö och inget vågskvalp vid stranden för det är is så långt ögat kan nå ut i Laholmsbukten. Katja visade filmen om transorna i Båstad från Dansk synvinkel Mænd i høje hæle Ca 20 minuter av filmen som är 50 minuter lång handlar om Båstadsträffen inspelad på Höstträffen. Filmen kommer till SVT i sommaren. Efter filmen så var det galamiddag med hedersgästerna Åsa och Bengt från Gamla hotell Riviera där träffarna var förr. På Söndagen åkte alla hem men alla längtade redan tillbaka till Transornas fristad och himmelrike Båstad. Nästa träff är 28/4 till 2/5. med Båstad Fashionshow på nattklubb Madison den 29/4. Boka i tid till träffen.

Lena Eriksson Båstad

By Published On: 27 februari, 2010