Manifestation mot homo- och transfobi

Den syttende mai uppmärksammades den internationella dagen mot homo- och transfobi – IDAHO – på flera platser i landet. Vid Sergels torg i Stockholm samlades ett 60-tal deltagare för att lyssna på talare från bland annat RFSL ungdom. Det talades mycket om transfrågor och de HBT-fördom
ar som ännu finns i vårt land. Bland de mer namnkunniga talarna fanns RFSL:s förbundordförande Ulrika Westerlund (på bilden) och HBT-socialdemokraternas förbundsordförande Anders Selin.

Många av deltagarna var medlemmar i RFSL Ungdom, som också fyllde åtta år och efteråt bjöd på tårtkalas i RFSL:s lokaler i Huset på Sveavägen. På Sergels torg fanns inte bara HB-folk utan också många transpersoner. FPES-kretsen representerades av undertecknad och Lena Eriksson.

Jane Nylund

 

By Published On: 17 maj, 2011