Linda Almqvist årets hjälte

FPES utsåg för andra gången årets hjälte under Stockholm Pride. Linda Almqvist som var den väförtjänta mottagaren av vårt pris till årets hjälte var mycket rörd och stolt över utmärkelsen. Vi delade ut utmärkelsen utanför vårt tält i Pride Parik i Kungsträdgården.

På bilden delar Tinahåkan ut priset till Linda Almqvist.

Vår motivering till priset var “för sitt stora engagemang mot omänsklig lagstiftning” Vilket syftar på att Linda Almqvist lyft frågan om lagstiftningen kring TS-frågor till en ny nivå, hon har visat på det omänskliga i den vård som transsexuella har i dag och har gjort kunskap och fakta lättillgängliga för myndigheter och politiker, vilket gör Maria Larssons resonemang i frågan ännu mer besynnerligt.

Linda Almqvist sa om sitt pris att det var FPES stora hjälp med utredningen som gjorde det möjligt att få utredningen så bra som den blev. “FPES har varit ovärderliga i mitt arbete, och det var mycket lättare att samarbeta med FPES än med andra organisationer”, detta beröm ska de berörda personerna inom FPES naturligtvis ta åt sig, speciellt då Linda E och Anne C.

Under Stockholm Pride fick vi inom FPES många indikatorer på att det inom riksdagspartierna finns många som vill ta initativ till en bättre lagstiftning. Det börjar för många riksdagsmän och regeringsföreträdare bli mycket obekvämt att denna fråga inte är löst. Så förhoppningsvis tas dessa initativ tidigt under höstriksdagen.

Tinahåkan
Ordförande FPES

By Published On: 15 augusti, 2011