Demonstrera mot tvångssteriliseringarna

Landets HBT-organisationer reagerade kraftigt efter förra torsdagens politiska turer kring lagregeln tvångssterilisering för byte av juridiskt kön. På onsdag morgon den 18 januari klockan 08 till 10 ordnar ett dussin organisationer – däribland FPES – en demonstration på Mynttorget utanför riksdagen. Samtidigt pågår riksdagens partiledardebatt där frågan ska tas upp av Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt. Samtliga riksdagspartier utom kd och sd har tidigare uttalat att de vill avskaffa den hårt kritiserade lagregeln och inom alliansregeringen anses kd blockera en förändring.

Från FPES kommer Linda E att hålla en kort apell. Kom du med till manifestationen! Ange dessutom gärna att kommer på Facebooksidan ”Demonstration mot tvångssteriliseringar” och bjud in dina vänner till sidan.
Läs mer om förra veckans utspel på www.qx.se.
Regeringens oförmåga att stoppa tvångssteriliseringarna är stötande, anser FPES ordförande Tinahåkan Jönsson som skrivit en debattartikel som skickats till ett stort antal tidningar över hela landet. Läs artikeln.

FPES har också gått ut med ett pressmeddelande om situationen.

Den europeiska HBT-kampanjorganisationen All Out har snart fått 50 000 underskrifter i en apell till statsminister Fredrik Reinfelt att stoppa tvångssteriliseringarna. Här är länken för att stödja aktionen:

allout.org/stop_forced_sterilization

Jane Nylund

By Published On: 16 januari, 2012