Var med FPES på Stockholm Pride

Allmänheten och alla transpersoner är välkomna till FPES seminarier i Pride House (Kulturhuset) under Stockholm Pride. FPES har också ett tält i Pride Park (Tantolunden) samt en egen avdelning i Prideparaden på lördagen.

Möt upp under FPES banderoll i Humlegården från klockan 12 på lördag den 4/8. Paraden avgår kl 13 och slutar vid Pride Park i Tantolunden. Där är alla välkomna att besöka vårt tält. Information om öppettider, entrépriser och evenemang i Pride Park och Pride House finns på Stockholm Prides webbplats.

FPES har följande seminarier i Pride House:

Tisdag 31 juli
14:15–15:00 Transhistoria
Bandlerrummet

Nadja Karlsson leder de populära transvandringarna i Stockholm. Nu berättar hon om transornas historia från antiken till nutid. Från Jeanne d´Arc via Lasse-Maja till idag.

17:15–18:00 Transor i litteraturen

OBS! Tyvärr måste detta seminarium ställas in

Onsdagen 1 augusti
12:15–13:00 Att vara anhörig till en transperson
Bandlerrummet

Förälder, syskon, barn eller partner till en transperson? I denna workshop kan du dela med dig av dina erfarenheter och problem.

Torsdagen 2 augusti
17:00–18:00 Tranimationer
Kafé Klara

Lisa Tulin visar fyra av sina kortfilmer och pratar om dem, animation och transvestism.

Fredagen 3 augusti
12:15–13:00 Den framtida TS-vården
Bibliotek Plattan, vån Plattan

Socialstyrelsen kommer att göra en nogrann översyn av den svenska TS-vården. Nationella riktlinjer ska utformas och frågan om rikssjukvård ska prövas. Efter en kort bakgrundsbeskrivning får deltagarna möjlighet att framföra sina egna erfarenheter och önskemål.

By Published On: 31 juli, 2012