Höstmöte och transtemadag i helgen

Missa inte FPES höstmöte som i år hålls för andra gången på Hyllan i RFSL Stockholms lokaler söndagen den 18 november. FPES höstmöte är öppet för alla medlemmar. Dagen innan, på lördagen den 17, är det Transtemadag i samma lokaler. Läs programmet för hela helgen här.

Hela helgens aktiviteter äger rum hos RFSL Stockholm, Sveavägen 59, 1 tr. T-bana Rådmansgatan. Ingen föranmälan krävs.

 

Transtemadag lördag 17/11

Klockan 12.00–20.00 på Hyllan i RFSL Stockholms lokaler. Transtemadagen arrangeras av RFSL Stockholm, FPES Stockholm och RFSL Ungdom öst. Det blir en dag om politik, aktivism, och transfrågor i ankytning till Transgender Day of Remembrance.

Program. Tiderna är ungefärliga.

12.00-12.30 Kristin Arthur, vice ordförande RFSL Stockholm, välkomnar deltagarna.
12.30-13.15 Ulrika Westerlund talar bland annat om förändringar av lagar i Sverige.
13.15-14.00 Sofia Kuno, Sofia Kuno, projektledare på RFSL:s nationella brottsofferjour för våldsutsatta hbtq-personer, talar om våld mot transpersoner.
14:00 Lättare lunch serveras.
14.30-15.30 Samtal om Hen-debatten. Deltagare: Gisela Janis, genusstuderande HBTQ-aktivist och påverkanssekreterare i jämliket på Stockholms Universitets Studentkår. med frågor som rör lika villkor och diskriminering. Noah Nord, Tidigare ordförande för RFSL Ungdom Stockholm, som nyligen anmält en herrfrisersalong till diskrimineringsombudsmannen. Daniel Wojhan, doktorand på Södertörns Högskola som just nu håller på att skriva en historisk överblick över ordet hens utveckling och spridning.
15.45-16.45 Panelsamtal om transföräldrar och transbarn.

Parallella workshoppar
13.30-14.30 lokal Kretsen: x.x leder en workshop på temat knulla queert med transkroppar.
15:00-15:45, lokal Kretsen: Laetitia från RFSL Stockholms medlemsgrupp Newcomer berättar sin historia om att fly som trans från Ryssland, och samtalar om hur Migrationsverket bör agera gällande transfrågor. Samtalet hålls på engelska.

17:30 Middag – vegan – dukas fram.

Kvällsprogram 18:00-20:00
Josephine Krieg är kvällens conferencier, på engelska, där det bland annat blir tal av RFSL:s förbundsordförande Ulrika Westerlund, RFSL Ungdoms ordförande Emelie Mire Åsell, FPES ordförande Tinahåkan Jönsson.
Vidare blir det underhållning av Josephine Krieg och Alexa Lundberg, samt klassisk indisk dans.
Det blir även engagerande musikunderhållning med politisk udd av Klaynkunst, Jerry Adbo och Nils Harning, en del av Sternfall.

Det finns även möjlighet att tända ett ljus för dem som vi vill minnas och hylla. Transgender Day of Remembrance (TGDOR) är en internationell högtidsdag för att minnas de transpersoner som blivit offer för transfobiska hatbrott, och uppmärksammas över hela världen med manifestationer, demonstrationer och föreläsningar.
Twitter: transtemadagen12

 

FPES höstmöte söndag 18/11

Mötet hålls klockan 13:00–16:00 i lokalen Hyllan.

Program

• Ett projekt att skriva en bok om FPES historia presenteras av författaren Lena Edenbrink.
• Jan-Olov Madeleine Ågren håller en workshop om normer och normkritik.
• Föreningens styrelse informerar, övriga frågor.

Kombinera höstmötet med en hel helg i Stockholm med vännerna i FPES. För tillresta till Stockholm finns det hotellrum under 1000:- och även enklare boende att finna här, sortera träffarna efter pris:
http://www.booking.com

By Published On: 12 november, 2012