FPES seminarier på Stockholm Pride

FPES står som värd för ett antal seminarier under Stockholm Pride. Missa inte dem, om du är intresserad av de ämnen som behandlas.

Följande seminarier kommer att hållas i FPES regi under Stockholm Pride.
Samtliga hålls i Kulturhuset (i de angivna lokalerna) och inträdet är 100 kr per dag (Prides dag- och veckobiljetter gäller också som entré).

Könsbundna personnummer och juridiskt kön – behövs det?

tisdag 30/7 15.00 – 15.45 

Det finns en diskussion om våra personnummer. Behöver de avslöja både kön och ålder? Och behöver vi en process för att fastställa en persons juridiska kön? Delta i denna workshop och för fram dina synpunkter.

Plats: Bandler

Att vara anhörig till transperson

onsdag 31/7 12.00 – 12.45 

Hur är det att vara anhörig till en transperson? Särskilt när denne ”kommer ut”. En hustru (till MtF), en mamma (till FtM) och en son (till MtF) berättar om sina erfarenheter. Diskussion och frågor.

Plats: Ekoteket

Hatbrott mot transpersoner

onsdag 31/7 13.00 – 13.45

Hur utsätts transpersoner för hatbrott? Vad berättar statistiken? Hur gör man en anmälan? Kan den vara anonym? Finns det några självskyddstips för en transperson? Ställ dina frågor.

Plats: Bryggan

Tranimationer – tecknade filmer med transtema

fredag 2/8 12.00 – 12.45 

Visning av fem animerade kortfilmer av Lasse Persson. En helt ny: HETERO, BEST 2013 ANIMATION – of the Brazilian DIV.A – Festival. Däremellan underhållande snack om animation och transvestism.

Plats: Klarabion

By Published On: 23 juli, 2013