Vill du bli mentor för unga transpersoner?

RFSL Stockholm söker nu fler mentorer med transbakgrund att stötta unga transpersoner via nätet. Det är en verksamhet de kallar HBTQ-kojan.se. I dagsläget har de 20 mentorer som chattar en timme i veckan under en avgränsad period med en och samma deltagare. De vill nu utöka mentorgruppen för att kunna ge fler unga chansen att få en hbtq-mentor att chatta med.

Meriter:
Som mentor vill de att du ska:
* vara över 24 år
* ha erfarenhet av att vara hbtq-person på något sätt
* känna dig trygg i dina identiteter
* vara ansvarstagande och engagerad i ditt uppdrag som mentor
* ha kunskap kring hbtq-personers livsvillkor
* ha erfarenhet i att kommunicera via chat

…och du får väldigt gärna:
* ha erfarenhet av att bryta mot fler normer än hetero- och/eller tvåkönsnormer
* ha erfarenhet av att ha arbetat stödjande och stärkande med ungdomar

Mentorskapet:
Som mentor på HBTQkojan är du inte anonym för dina deltagare. De kommer att se en bild av dig och en text som du skriver själv. Du får du räkna med att lägga cirka två timmar per vecka på ditt mentorskap plus tid för grupphandledning och fortbildning, cirka fem tillfällen om året. Alla träffar sker i Stockholm men du chattar från en plats som du väljer själv. För att bli mentor kommer du att genomgå en utbildning på två dagar som förbereder dig inför ditt mentorskap.
Mentorskapet sker på volontär basis och ingen ekonomisk ersättning utgår.

Din ansökan skickar du till hbtqkojan@stockholm.rfsl.se. Men innan du gör det, bör du läsa informationen på deras hemsida.

(2013-08-22)

By Published On: 22 augusti, 2013