Med HBT-strategi fokuserar regeringen på trans

För första gången kommer en svensk regering under hösten att anta en hbt-strategi. I budgeten satsar därför regeringen de närmaste tre åren (2014-2016) ytterligare 21 miljoner kronor och från 2017 tre miljoner kronor årligen för att stärka homosexuellas, bisexuellas och transpersoners (hbt) lika rättigheter och möjligheter.

– Situationen för HBT-personer i Sverige är väsentligt mycket bättre än den för miljoner HBT-personer ute i Europa och andra delar av världen. Tyvärr visar dock olika rapporter på att HBT-personer i vårt land fortfarande utsätts för såväl våld som fördomar och diskriminering. De har ofta också sämre hälsa och större benägenhet att försöka ta sitt liv än heterosexuella. Särskilt viktigt är att fokusera på transpersoner, säger integrationsminister Erik Ullenhag, som även har ansvar för HBT-frågorna i regeringen.

Hela pressreleasen från Regeringskansliet här

(2013-09-01)

By Published On: 1 september, 2013