Stockholm får Eurogames 2015

Svensk HBT-idrott firar idag då det blev klart att Eurogames, med cirka 5000 deltagare, arrangeras i Stockholm 2015. Efter att ha legat i bakvattnet har svensk HBT-idrott tagit enorma kliv framåt de senaste åren. Handboll, fotboll, simning, friidrott och inte minst rugby har satt Sverige på kartan. Idag togs beslutet att det blir Stockholm som står värd för Eurogames 2015. Spelen omfattar 27 grenar som det tävlas i under 4 dagar. Omkring 5000 idrottare från hela Europa antas komma till Stockholm. Förutom idrott erbjuds även ett seminarieprogram där RFSL deltar i planeringen och ett brett kulturprogram ingår även i planerna. Bakom ansökan står såväl Stockholm stad via Stockholm Visitors board, som idrottföreningarna Stockholm Snipers, Lambda IF, Stockholm Dolphins simklubb och Stockholm Berserkers rugby. Eurogames 2015 i Stockholm har som samlande slogan ”Love & liberty” och den beräknade budgeten ligger på knappa 11 miljoner. Bland andra Stockholm stad och Tyresö kommun går in med stöd. Vid EGLSFs (European Gay and Lesbian Sports Federation) möte i Antwerpen, där World Out Games hålls i sommar, presenterades Stockholms ansökan av Jakob Jansson, som ingår i ledningsgruppen för Eurogames Stockholm.

(2013-11-14)

By Published On: 14 november, 2013