Trans på filmfestival

Stockholms Internationella filmfestival arrangeras den 8–19 november 2017. I årets festival, den 28:e i ordningen, visas över 150 filmer från 60 länder. Bland annat filmerna med transtema ”A fantastic woman” och ”This i everything: Gigi Gorgeous”.

A fantastic woman handlar om det förälskade paret Marina och Orlando. När Orlando plötsligt dör vänds allt upp och ner. Marina möts av förakt från Orlandos familj och misstänksamhet från läkare och en privatdetektiv som utreder om Marina har något med Orlandos död att göra. Efter att kämpat hela livet för att få vara sig själv möter nu Marina nya utmaningar och motgångar i kampen om att få vara den fantastiska kvinna hon är.
Se trailer på ”En fantastisk kvinna”.

I dokumentären This is everything: Gigi Gorgeous möter vi Gigi i sin identitetsresa som följs av tusentals fans på YouTube. Filmen visar hur en familjs kompromisslösa kärlek blir en livsviktig faktor i resor som Gigis.
Se trailer på ”This is everything: Gigi Gorgeuos”.

I forumet för FPES-medlemmar under rubriken Evenemang finns mer information om filmfestivalen och filmerna samt ett erbjudande.

 

By Published On: 15 oktober, 2017