FPES på Hallongrottans gala

Onsdagen den 8e maj blev jag inbjuden av RFSL:s Ulrika Westerlund att delta i ett evenemang utan närmare specifikation. Det visade sig några timmar före starten vara en gala, närmare bestämt Hallongrottans årliga Hallongala, där ett flertal prisutdelningar gjordes under kvällen.
Enkelt men glittrigt och glammigt på biografen Rio på Söder. Merparten av priserna gällde litterära prestationer, helt naturligt då Hallongrottan var en bokhandel, numera avsomnad.

Ulrika ville ha med FPES, RFSL ungdom, KIM och DU (Diskrimineringsbyrån Uppsala) upp på scenen vid prisutdelningen som gällde den avskaffade tvångssteriliseringen. Alla höll vi lite tal och applåderades faktiskt ganska entusiastiskt.

Paussnack avslöjade att minst två kvinnor tyckte jag varit modig -– stå så där offentligt måste vara lite läbbigt tydligen.

Jag kommer i fortsättningen bevaka Hallongrottans Vänners FB-sida. Mycket trevliga människor!

/Anne Colt

By Published On: 17 maj, 2013