Även transpersoner bli gamla

Ålderdomen kanske inte är det första man tänker på när man är mitt i en transition. Men alla blir vi förr eller senare gamla och det gäller förstås även transpersoner. Och då är förstås frågan hur detta påverkar ens villkor. En bok med just det temat har nu givits ut och påstås vara den första i sitt slag. 

Boken heter ”Lhbtq-personer och åldrande: Nordiska perspektiv” och är en antologi som samlar kunskap om äldre hbtq-personers livsvillkor och åldrande utifrån studier som genomförts i Sverige, Danmark, Norge och Finland.
I bokens elva kapitel undersöks hur kön, könsidentitet och sexualitet påverkar villkor för åldrande. Bokens tre delar uppmärksammar betydelser av nära relationer och gemenskap; vad det betyder att förhålla sig till normer för kön, ålder och sexualitet, samt; hälso-, vård, och omsorgsperspektiv på äldre hbtq-personers livsvillkor.

Studentlitteratur 2013 ISBN: 9789144077697

(2013-08-20)

By Published On: 20 augusti, 2013