EU inför färdplan mot HBT-diskriminering

EU-parlamentet röstade igår igenom en färdplan som ska ge HBT-personer rättsligt skydd mot diskriminering i arbetslivet och inom utbildning. 

EU bör ta fram en ”färdplan” för att skydda de mänskliga rättigheterna för homosexuella, bisexuella, transpersoner och intersexuella (hbti-personer), skriver Europaparlamentets ledamöter i en resolution de antog på tisdagen. EU:s byrå för grundläggande rättigheter fann i sin senaste HBT-studie att 47 procent av hbt-personerna i EU upplevt diskriminering det senaste året och 26 procent utsatts för eller hotats med fysisk misshandel under de fem senaste åren.

Beslutet innebär bland annat att Sverige måste vidta arbetsrättslig lagstiftning för att skydda oss transpersoner i arbetslivet och inom utbildningsväsendet.

Presssrelease från EU-parlamentet

EUs betänkande

By Published On: 5 februari, 2014