Fin kortfilm om TS-tjej

Kortfilmen “Ta av mig” visar på ett fint sätt hur det är att vara transsexuell tjej. Vi får följa Mikaela som går ut på krogen för att försöka bli uppraggad av en kille och på så sätt få sin kvinnlighet bekräftad.
En kille följer med henne hem och ställer förstås alla de där vanliga frågorna om hennes kropp och könskorrigeringen. Man märker att hon känner sig besvärad av frågorna men svarar på ett naturligt och okonstlat sätt. På så sätt får tittaren veta allt det där om TS-tjejer, som alla tycks undra över. Förhoppningsvis ger det också tittaren en förståelse för att det inte är något konstigt med våra kroppar.
Den här filmen borde verkligen visas i skolorna som en del av sexualundervisningen. Det skulle nog kunna öka förståelsen för oss transsexuella. Mikaela spelas för övrigt av en riktig TS-tjej.

Se filmen på SVT Play

By Published On: 30 mars, 2014