Hjälp att rösta transvänligt

RFSL har med anledning av ”supervalåret” 2014 en helt egen valsajt, där de uppmärksammar var partier och ledamöter står i HBTQ-relaterade frågor. Syftet är att sajten ska vara ett verktyg för de väljare som värderar HBTQ-frågan högt i riksdagsvalet.

Idag finns tydliga redovisningar från EU-valet på sajten och de kommer göra likadant med resultatet från riksdagsundersökningen som just nu sammanställs. Där finns också information från andra politiska arrangemang under 2014 som RFSL har eller kommer att delta i, till exempel Stockholm Pride. På valbloggen blandas pressmeddelanden om RFSL:s politiska krav med svar från partiernas HBT-nätverk. Tanken är också att ett tiotal bloggare ska bidra med bloggtexter från sina personliga erfarenheter inom flera av dessa ämnen.

RFSL:s valkampanj heter ”RÖSTA för allas lika RÄTT” och du hittar valsajten här.

By Published On: 25 juli, 2014