Viktig bok om livet som transsexuell

Böcker om transsexuella ges inte ut ofta. Lösningen på det problemet är förstås att ge ut en själv. Det har Vanessa López tagit fasta på. Boken om hennes liv heter ”Jag har ångrat mig” och släpptes igår under festliga former.

Två författarinnor med något gemensamt. Vanessa (t.h.) och Ninni (t.v.)

Två författarinnor med något gemensamt. Vanessa (t.h.) och Ninni (t.v.)

Boken där Vanessa berättar om sitt liv borde nog vara obligatorisk läsning för den som tänker genomgå könsidentitetsutredning med påföljande könskorrigering. När Vanessa gjorde sin transition var reglerna annorlunda än de är nu, vilket orsakade en hel del av de problem hon beskriver i boken. Lyckligtvis har mycket blivit bättre sedan kravet på sterilisering togs bort.
Vanessas historia kanske inte är din historia men de flesta som är födda som pojke men känner att de egentligen är en flicka kan känna igen sig i hennes mycket ingående och utelämnande berättelse.

Läs mer om Vanessa och boken här

Här kan du beställa boken

Se och hör Vanessa berätta om sig själv och boken på Malou efter tio i TV4

Vanessas bok 140925-2

By Published On: 25 september, 2014