Ytterligare en lyckad Båstadsträff

Den traditionsenliga höstträffen för transpersoner i Båstad hölls den första veckan i september. Som flest deltog hela 63 personer. 

Flest var det som vanligt på lördagen, men redan på onsdagskvällen var vi över 20 på inledningsmiddagen på Malens krog.  Med undantag för lördagseftermiddagen var vädret på vår sida med solsken och värme, så som det oftast är vid havet. Bodil Linde, som är träffens beprövade hovfotograf, tog det sedvanliga gruppfotot.2015.09.06.Gruppebillede.Pensionat Enehall.BL kopia

Som vanligt var programmet luftigt med stor plats för egna initiativ som det har visat sig att deltagarna vill ha det.  Det enda fasta är de måltider man bokat in sig på, i övrigt deltar man som man vill i sådant som finns på programmet.  Den här gången hade Båstadgruppen flera seriösa erbjudanden som åtskilliga infann sig till. Träffen hade en fin balans mellan dans och  intellektuell stimulans.

Båstadsträffen är en lokalavdelning inom FPES och träffarna ordnas två gånger om året, på våren och hösten. De fyller en viktig social funktion särskilt för de transpersoner som inte riktigt har kommit ut och behöver träffa andra i liknande situation att prata med, fria från det sociala trycket på hemorten. Båstadgruppen förtjänar en stor eloge för det arbete den lägger ner för att alla skall ha det bra på träffen.

/Angelica Löwdin

By Published On: 24 september, 2015