FPES ordförande i TV-nyheterna om transpersoners rättigheter

När prideveckan i Stockholm inletts har behovet av stärkta rättigheter för transpersoner fått medial uppmärksamhet. FPES ordförande Alfie Martins medverkade i TV4:s nyhetsmorgon idag tillsammans med demokratiminister Alice Bah Kuhnke. 

Se inslaget i TV4 nyhetsmorgon med Alfie Martins och Alice Bah Kuhnke.

I början av veckan gick regeringen ut i en debattartikel i DN och berättade att man vill stärka transpersoners rättigheter. Läs regeringens debattartikel från ministrarna Alice Bah Kuhnke (MP), Morgan Johansson (S) och Gabriel Wikström (S) här.

I en replik skrev RFSL:s ordförande att regeringen tar viktiga steg men att nya besked saknas, bland annat dröjer den förväntade nya könstillhörighetslagen. Läs repliken från RFSL:s förbundsordförande Frida Sandegård här.

 

 

By Published On: 26 juli, 2016