Amnesty samarbetar med RFSL och RFSL Ungdom för en ny könstillhörighetslag

Amnesty samarbetar med RFSL och RFSL Ungdom för en ny könstillhörighetslag

Tillsammans med Amnesty har RFSL och RFSL Ungdom nu skapat en möjlighet att enkelt vända sig till beslutsfattare och kräva att en ny könstillhörighetslag ska utgå från individens självbestämmande. Detta inför att regeringen inom kort kommer att presentera ett lagförslag om en ny könstillhörighetslag. Det är fortfarande oklart om ändring av juridiskt kön i detta förslag kommer föreslås bli helt upp till individen själv, eller om det även fortsatt kommer ingå någon slags prövning av könsidentiteten. RFSL och RFSL Ungdom anser det är självklart att att alla människor har rätt att själva bestämma sitt juridiska kön.

 

Genom denna sida kan du enkelt skriva till några beslutsfattare och kräva en ny könstillhörighetslag som respekterar transpersoners mänskliga rättigheter: https://www.amnesty.se/agerahub/krav-en-ny-translag-nu/

 

Läs också mer här: https://www.rfsl.se/aktuellt/agera-for-en-ny-konstillhorighetslag/

By Published On: 3 mars, 2023